GRUNDLÆGGENDE REGLER

Første sæson

Jeres første sæson i Serieholdets Managerspil er lidt anderledes end de efterfølgende sæsoner. Når du som fodboldmanager skal udvælge 9 spillere til dit managerhold, vil alle spillere have en værdi på 500 kr. Det betyder, at du kan vælge og vrage blandt alle spillere i truppen.


Når sæsonen skydes i gang, vil transferbudgettet være sat ud af spil, men du kan lave transfers og skifte kaptajn, fuldstændig som du normalt kan. Det betyder, at du sæsonen igennem vil kunne vælge lige præcis de spillere, du vil have på dit managerhold. Fra jeres anden sæson aktiveres transferbudgettet.


Transferbudgettet

Fra anden sæson af Serieholdets Managerspil aktiveres transferbudgettet. Din managerklubs økonomi, og dermed dit transferbudget, tilpasser sig din rigtige fodboldklubs præstationer på banen i de seneste sæsoner. Det betyder, at du som manager ikke nødvendigvis har mulighed for at købe alle spillere på din ønskeliste. Som sæsonen skrider frem, skal du også overveje dine udskiftninger nøje, da hver enkelt spiller stiger og falder i værdi alt afhængigt af spillerens præstationer på banen.

Spillerværdi

De enkelte spilleres værdi afhænger af deres virkelige præstationer på fodboldbanen og ændrer sig fra kamp til kamp. Værdien giver således en indikation af den enkelte spillers værdi for holdet. I første sæson har spillerværdierne ingen indflydelse på managerspillet, men det ændrer sig fra anden sæson, hvor transferbudgettet begrænser de enkelte managerholds økonomi.


Spillerværdien udregnes automatisk ud fra, hvordan den enkelte spiller har klaret sig i de foregående sæsoner. Den senest afviklede sæson har større betydning for værdien end tidligere sæsoner, idet det giver et mere præcist billede af spillerens aktuelle form. Værdien af den enkelte spiller baserer sig således på en gennemtestet metode, som automatisk opdaterer værdien i løbet af sæsonen. Vi anbefaler derfor, at det enkelte seriehold benytter sig af de automatiske spillerværdier, som er baseret på en gennemtestet metode, der skal skabe et dynamisk managerspil. Er der alligevel værdier, som I vurderer ikke afspejler den egentlig spillers værdi, har vi dog givet admins mulighed for at ændre spillernes værdi fra 2. sæson. På den måde kan værdien også sættes en anelse op eller ned, hvis det f.eks. står klart at en spiller er bortrejst eller skadet de første par spillerunder.


Formation og positioner

Når du sætter dit managerhold, kan du vælge mellem 4 forskellige formationer. Ligegyldigt hvilken formationer du vælger, skal du både have spillere fra forsvaret, midtbanen og angrebet. I en 4-3-2 skal de 9 spillere f.eks. fordeles på:


4 forsvarsspillere

En forsvarsspiller kan være en sweeper, en central midterforsvar, en højre back eller en venstre back.

3 midtbanespillere

En midtbanespiller kan være en defensiv midt, en central midt, en højre midtbane, en venstre midtbane eller en offensiv midt.

2 angribere

En angriber kan være en højre wing, en venstre wing eller en central forward


Kaptajn

Når du har valgt 9 spillere til dit managerhold, skal du blandt de 9 udpege en kaptajn. Kaptajnen vil typisk være den person, som du forventer vil lave flest point på en sæson, idet kaptajnens point giver en bonus per spillerunde alt afhængigt af spillerens værdi. Det kan selvfølgelig også bare være dig selv, hvis du er på dit eget hold. Du kan skifte anfører når transfervinduet er åbent.


Transfercenteret

I transfercenteret kan du lave transfers og udskifte din kaptajn, når transfervinduet er åbent. Inden sæsonstart kan du i transfercenteret frit skifte spillere ind og ud, så længe du har tilstrækkelige midler til at sammensætte et hold på 9 spillere. Du kan også skifte kaptajnen, så meget du vil inden sæsonstart.


Når sæsonen skydes i gang, vil du have begrænset mulighed for at udskifte spillere. Efter hver spillerunde vil du automatisk blive tildelt én transfer, og transfervinduet vil derefter være åbent i 24 eller 48 timer, alt afhængigt af hvad admin vælger, når der indberettes et resultat. Du får som udgangspunkt besked om, at transfervinduet er åbent, med mindre du aktivt har fravalgt det. Gør du ikke brug af din transfer mellem to spillerunder, vil din transfer blive overført til næste transfervindue. Du kan dog maksimalt gemme 2 transfers.


Årets manager

Den manager der har sat det bedste managerhold, og dermed fået flest point efter sidste spillerunde, kåres til årets manager for den pågældende sæson.